V pátek 10. června nás letos již naposledy navštívili lektoři z obecně prospěšné organizace Maják, aby společně s žáky 2. stupně diskutovali a zábavnou formou zapřemýšleli nad různými patologickými jevy, se kterými se mohou setkat.

Šesťáci absolvovali program s názvem „Čas změny“. Cílem bylo posílit zdravé sebevědomí žáků a pomoci jim uvědomit si vlastní hodnotu v období dospívání. Závěrečná část programu potom byla věnována rozšíření znalosti žáků v oblasti tělesných proměn v období adolescence.

V sedmé třídě se probíralo téma „Drogy“. Žáci se dozvěděli, jak vzniká a probíhá závislost na návykových, omamných a psychotropních látkách, prostor byl věnován i problematice návykových látek ve spojitosti s právní odpovědností žáků. Cílem celého programu bylo vést žáky k životu bez návykových látek a experimentování s nimi.

Nejstarší ročníky se věnovali „Rizikovému sexuálnímu chování“. Program byl zaměřen na formování postojů žáků k zodpovědnému jednání v sexuální oblasti, na prevenci nechtěného těhotenství a na prevenci nákazy pohlavně přenosnými chorobami.