Na 2. stupni právě proběhl další projektový den, tentokrát pod názvem Osobnostní a sociální výchova.

Osobnost, vztahy, komunikace, rozhovor atp. - pojmy, které byly i tentokrát hlavním zdrojem činnostního učení v projektovém dni.

Jednotlivé třídy, od 6. až po 9.ročník provázely informace o hledání sebe sama, mnohdy doplněné o tolik potřebné emoce. Bez emocí se v životě člověka odehrávají často věci smutné, nenaplněné sny a přání vedou k frustracím a osamocení, a tak cílem bylo vysvětlit, jak se v klíčových situacích zachovat, jak pracovat s předsudky a taky jak poznat sám sebe lépe.

Mnohý deváťák si asi ani nepřál o sobě toho tolik vědět. Astrologie do života vnáší tajemno a Sluneční znamení nás provázejí celý život. No nezbývá, než jít životem dál a možná právě tato sebepoznání v podobě horoskopů či tajenek vykonala své a my budeme mít trochu víc sil cokoli špatného v sobě samých změnit.

Všichni se určitě chvíli smáli, možná chvíli přemýšleli, ale hlavně se bavili, co nového život sebou přináší každý den. Děkuji všem vyučujícím za trpělivost při hrách a dětem za hezké chvilky ve třídách, projekt se nám vydařil.