Ve středu 7. 12. a ve čtvrtek 8. 12. 2016 se na 1. stupni naší školy opět po roce uskutečnil projektový den Bezpečnost na silnici. Letos proběhl ve spolupráci s Týmem silniční bezpečnosti, který nám připravil preventivní program přispívající ke snižování výskytu dopravní nehodovosti.

Děti si ve čtyřech hodinových blocích zopakovaly pravidla chování v silničním provozu a zásady poskytování první pomoci.

Na stanovišti Chodec si připomněly zásady chůze po chodníku a přecházení po přechodu, důležitost nošení reflexních předmětů. Na stanovišti Upoutání děti shlédly video o následcích neupoutání v autě, ukázaly si správnou techniku používání bezpečnostních pásů, vyzkoušely si upoutání v autosedačce či na podsedáku.

Na jízdním kole na stanovišti Cyklista si žáci zopakovali povinnou výbavu kola, vyzkoušeli si správné nasazení helmy. Na obrázcích děti hledaly chyby účastníků silničního provozu.

Program byl obohacen o výuku a trénink první pomoci. Kromě zopakování telefonních čísel integrovaného záchranného systému si děti se záchranářem z Českého červeného kříže povídaly o poskytování první pomoci. Všichni si na modelu vyzkoušeli masáž srdce.

Projektový den se zdařil, děti zaujal a určitě obohatil o nové znalosti a dovednosti.