Střední škola řemesel a služeb je pro nás opravdovou přítelkyní, protože téměř každý školní rok přijímáme pozvání na akce a i letos jsme vstoupili do druhého pololetí s nadšením proto, že jsme konečně mohli nahlédnout do právě zrekonstruované budovy a novotou vonících prostor. Máme zde dobré jméno a naše děti dostávají pravidelně příležitost vidět nejen prostředí, ale i „práci jiných“ zblízka.

Poptávka firem a zaměstnavatelů po odborně a technicky vzdělaných lidech je v našem regionu téměř tradicí. Současnost vede naše studenty k zamyšlení, co dělat, pro jaký obor se rozhodnout a ještě ke všemu správně zvolit typ studia či učební obor.

Moderní technologie vstupují i do řemesel uměleckého typu, a tak jsme měli báječnou příležitost vyslechnout odborný výklad paní mistrové Hanky, zblízka vidět zcela nové přístroje na výrobu a úpravu všech bižuterních komponentů a nakonec si sednout na pracovní stoličky ke krásným stolům, pod moderními světly pracovat a být součástí této doby, dějin školy a všeho nového, co toto století nabízí. Myslím, že pro mnoho dětí to je opravdový krok do vlastní budoucnosti, nezbývá, než jim popřát hodně štěstí. Byli jste báječní a chválím vás všechny.