Nový rok zahajujeme sérií 4 projektových dnů NAKAP. Hned první den po vánočních prázdninách jsme navštívili dílny naší průmyslové školy. Svou premiéru měli ti nejmladší z 2. Stupně a vedli si výborně.

Po úvodním přivítání panem zástupcem Bočkem v místní aule byli děti rozděleny dle zájmu do dvou pracovních skupin. To ještě nikdo netušil, jaký druh činnosti bude před nimi. V podstatě byly připraveny práce ze dvou učebních oborů. Elektrikáři dostali k opracování dřevěný kvádr, smirkový papír a úkolem bylo kromě jiného jej pěkně dohladka sbrousit. To na druhé dílně se nástrojaři potýkali s pilníky a ocelovým plechem. Ještě stále děti netušily, co vlastně za výrobek si ponesou domů. Po téměř 4 hodinách práce si první skupina odnášela svítící lampičku a ta druhá stojánek na iPhone.

Bylo krásné děti pozorovat, s jakým nasazením, silou a trpělivostí se musely potýkat. Očekávání byla velká a spokojenost také. Moc chci tímto děti pochválit a přestože mají ještě k výběru vlastní profese dost daleko, myslím, že někteří kluci už dnes mají jasno. Odměnou jim byla veliká svačina a dodatečná přednáška o všech strojích v dílnách.

Děkuji všem pracovníkům střední školy za zajímavou přednášku, ochotu a trpělivost s námi a našim dětem za výborné práce a super chování. Věřím, že se NAKAP bude zítra líbit i osmákům a na konci měsíce si jej prožijí i poslední třídy našeho stupně.