Jitka Masopustová | 09.12.2015 | Mikuláš

Mikuláš naděloval, pekelní čerti ho doprovázeli a krásní andílci byli ozdobou celé mikulášské party aneb 9. třída si užila nádherný den.

V pátek 4.12.2015 se žáci 9. třídy přeměnili v čerty a anděly. V krásné masce Mikuláše se představil náš bývalý spolužák Ondra Šafránek (tomu patří velké poděkování).

Mikulášská nadílka začala v MŠ Lovecká (s touto školkou dlouhodobě spolupracujeme). Kromě malinkatých dětiček ze školky tam čekala na mikulášskou nadílku i děťátka z Německa (školka v Lovecké ulici již mnoho let zve děti z partnerské německé školky).

Rozzářená očička, někdy slzičky, tancování, písničky, radost z mikulášského dárečku – to všechno jsme mohli vidět v mateřské školce. Za rok se tam určitě zase vrátíme.

Další cesta deváťáků vedla na ZŠ Sokolí, kde jsme navštívili naše mladší spolužáky z 1. - 5. třídy. Pochválili jsme hodné děti, čerti „obdarovali“ uhlím děti, které „trošku“ zlobily. Všechny děti slíbily, že už budou hodné, a tak jsme mohli pokračovat v dalším nadělování na 2. stupni. V tělocvičně na nás čekalo velké množství dětí z Montessorri. Některé nám zarecitovaly krásné básničky, atmosféru Vánoc přiblížily vánoční koledy.

Poslední mikulášské zastavení bylo u nejstarších žáků naší školy (6. - 8. ročník). Popřáli jsme si krásné vánoční svátky, rozdali poslední bonbony a s krásným pocitem jsme ukončili čtyřhodinové dopolední mikulášské putování.

Tak všem krásné Vánoce a hodně zdraví, štěstí a spokojenosti v roce 2016.

Mgr. Jitka Masopustová

se svými deváťáky