Na počátku podzimu se připravují akce, projekty a besedy pro vycházející žáky s dostatečným předstihem, protože měsíce říjen a listopad jsou klíčovými pro rozhodování, kam po základní škole. Paní Markéta Bílková z informačně poradenského střediska byla na nás připravena a protože jsme byli objednáni včas, nebylo co řešit.

V osmé třídě jsme hledali možnosti a křížovky nám pomáhaly v orientaci. Zkuste si vyjmenovat aspoň 10 profesí začínajících na písmeno L. Není to lehké, ale my jsme se posunuli dál. Mnoho studentů se sice na svou vysněnou školu a obor dostane, ale taky se stává , že mnoho z nich nevydrží nápor a předčasně školu opouští. Proto bylo téma besedy směrováno na prospěch, vytrvalost, pracovitost a praktické rady.

Devítka poslouchala opravdu pozorně a výhodu mají ti, co už jsou téměř rozhodnutí. Na talentové zkoušky to letos nevypadá, tak uvidíme, co se bude dít dál. Máme před sebou dva klíčové veletrhy- AMOS a EDUCA , jsou již za dveřmi. Držím tedy palce všem, koho čekají pohovory nebo testy v jarním období.