Datum konání: 30. října 2008

Účastníci jednání (bez titulů): členové školské rady – P. Kadečka, D. Kohoutová, Z. Květová, J. Paličová, Š. Rohánková, F. Vízek, ředitelka školy – M. Hanyšová

Průběh jednání

Po představení jednotlivých členů školské rady seznámila paní Z. Květová účastníky jednání s pravomocemi, povinnostmi a účelem školských rad vyplývajícím ze zákona a předložila návrh Jednacího řádu školské rady. Z následující diskuze vyplynul program dalšího jednání obsahující:

  • volbu předsedy školské rady,
  • schválení jednacího řádu,
  • prezentaci ředitelky školy zaměřené na popis současné situace ve škole a informování o nově vytvořeném školním vzdělávacím programu Základní školy 5. května,
  • diskusi o obsahu a schválení Zprávy o činnosti školy za školní rok 2007/2008.

Závěry

Předsedou školské rady byl zvolen P. Kadečka. Jednací řád školské rady byl schválen v předloženém znění a také Výroční zpráva byla po zodpovězení všech dotazů schválena.

Bylo rozhodnuto, že další jednání školské rady se bude konat v prvním únorovém týdnu nejpravděpodobněji 4.2.2008. K jednání bude přizvána i ředitelka školy, aby informovala členy školské rady o připravovaném rozpočtu školy, školním řádu a nové internetové prezentaci školy, která by měla být hotova do konce ledna.

Dále bylo rozhodnuto, že P. Kadečka zřídí elektronickou adresu školské rady umožňující spolu s nově instalovanou schránkou (zodpovědnost ředitelky školy) získávat školské radě podněty od rodičů žáků školy. Ředitelka školy přislíbila, že během třídních schůzek konaných v listopadu zajistí informování rodičů žáků o jejich možnostech, jak se obracet s podněty na školskou radu.

Zápis byl schválen všemi členy školské rady.