Lenka Wünšová | 18.06.2013 | Výstava

Školní rok se pomalu a jistě blíží ke svému konci, na všech středních školách je po maturitách a studenti konečně mohou veřejnosti ukázat výsledky své práce. Naskytla se nám příležitost navštívit výstavu závěrečných prací, oceněných výrobků a prezentací studijních materiálů Střední odborné školy uměleckořemeslné a oděvní, společně se SOU nábytkářským a Střední školou tvorby a designu nábytku.

Výstava je zajímavá hlavně proto, že si každý budoucí uchazeč o středoškolské studium nebo prostý návštěvník udělají jasnou představu, o čem to učení a řemeslo je. Tři studentky, které s námi výstavou procházely, nám doplnily postupně informace a odpovídaly na dotazy nás všech. Byli jsme všichni překvapeni náročností a dokonalým zpracováním zadaných témat. Škoda jen, že kromě nádherných čalounických a truhlářských výrobků, intarzií a bytových námětů chyběla ona „třešnička na dortu“- módní přehlídka. Jistě by bylo co obdivovat.

Výstava potrvá do konce června a módní přehlídky jsou každý čtvrtek odpoledne. Na závěr chci poděkovat studentkám za ochotu a vstřícnost a našim dětem za hezké dopoledne.