Před třemi týdny vyhlásily paní učitelky na 1. stupni Základní školy 5. května v Jablonci nad Nisou pro své žáčky soutěž „O nejhezčí čarodějnici“. Děti měly možnost zapojit svou fantazii a představivost a pustit se do vyrábění. Během pár dní se ve škole sešla slušná řádka originálních kousků, od úplně malých až po obrovské ježibaby, které jejich tvůrci nemohli ani unést. Použity byly nejrůznější materiály i techniky a bylo vidět, že některé děti se při výrobě svých čarodějnic opravdu vyřádily. Aby jejich snaha nebyla marná a mohly se svými výrobky pochlubit i ostatním, uspořádaly paní učitelky v 1. patře své školy výstavu všech prací.

Mezi první návštěvníky výstavky patřili rodiče, kteří přišli do školy na třídní schůzky. Dalšími obdivovateli vystavených příšer byly děti z MŠ Husova a Lovecká, jež se do školy přišly v doprovodu svých učitelek také podívat.

V úterý 30. dubna, v den, kdy se na mnoha místech čarodějnice pálí, došlo ve škole konečně na zasloužené odměňování všech tvůrců, kteří se do velké soutěže zapojili. Bylo by velmi těžké a nespravedlivé vybírat vítěze, protože všechny výrobky byly opravdu krásné a originální, a proto všechny zúčastněné děti dostaly dárkové balíčky, ve kterých nalezly něco pro radost i sladkého na zub.

Všechny vystavené čarodějnice budou zdobit školu ještě nejméně týden, kdy bude možné jít se do budovy v Sokolí ulici na výrobky dětí ještě podívat.