Tamara Kobzíková | 26.05.2016 | Družina

Ve dnech 20.5.- 22.5. 2016 jsme s části dětí ŠD podnikli víkendové putování po Jizerce. Tato výprava byla již čtvrtá v pořadí a je v součtu nachozených km na předním místě - ušli jsme 26 km.

V pátek jsme vystoupali na třetí nejvyšší horu Jizerek - Bukovec, kde je úžasný výhled na celou louku a ten byl ještě vylepšený barevným spektrem západu slunce. Potom děti čekala tradiční stezka odvahy - tentokrát - přinést vodu z lesní studánky. Tady mě příroda trošku zaskočila, protože pramínek skoro netekl, nedostatek vody se projevuje i zde. Ale na druhou stranu byl měsíc v úplňku, takže jedním slovem romantika.

V sobotu jsme šli procházkou okolo potůčků, hledali jsme vzácné kamínky u Safírového potoka - marně, odpoledne výprava na Pytlácké kameny. Cestou jsem dětem vyprávěla smyšlené i pravdivé příběhy o zběhlém vojákovi Hennrichovi, o Hnojovém domě, o Izerině apod. Den jsme ukončili táborákem. 

Neděle již uběhla velmi rychle, ráno jsme museli uklidit pokoje - problém zejména u děvčat, ještě výlet do Polska na Orle, sníst palačinky... pokračovat ve výčtu aktivit by bylo velice dlouhé, a proto chci závěrem poděkovat maminkám paní Balatkové a Růžičkové za jejich čas a aktivní pomoc při zajištění bezpečnosti dětí.