Lenka Wünšová | 01.10.2019 | Film

Měli jsme báječnou příležitost využít pozvání Vikýře a podívat se na filmovou prezentaci S.Lichtaga. Co o něm víme? Je autor mnoha filmových projektů, které lze řadit pod jedno téma a tím je –podmořský svět, absolvoval Konzervatoř v Brně. Působil jako divadelní herec, účinkoval v televizních seriálech a v českých filmech. Jeho původní jméno je Zdeněk Loveček. Jméno si nechal změnit za svého života v USA.

Filmové projekty Steva Lichtaga spolehlivě získávají podporu a záštitu Ministerstev životního prostředí a zahraničních věcí. Je prezidentem nadace CRYSTAL PLANET, zaměřené na ochranu podvodní flory a fauny.

Fantastický podmořský svět ještě dodnes ukrývá svá tajemství. Neprobádané tajemné kouty jsou pro nás suchozemské tvory stále ještě nerozluštěnou záhadou. Díky lidským vynálezům jsme schopni do tohoto světa vstupovat a odhalovat jeho dosud nepoznané tváře. Každý z nás v sobě nosí kousek dobrodruha. Jsou profesionálové, kteří mořským hlubinám zasvětili celý život, ale i tací, kteří za lásku k oceánům zaplatili cenou nejvyšší. A tak je dobré, abychom se všichni zamysleli, co pro nás příroda znamená a co my můžeme udělat pro ni. Prezentace filmu byla zajímavou podívanou a pan Lichtag měl pro děti připraveno mnoho soutěžních otázek. Chválím všechny, protože byli nadšení a získali nejen dárky, ale spoustu zajímavých informací. Budeme se těšit na další inspirativní akce.