Eva Horáková | 07.06.2023 | Výlet, ZOO

Ve dnech 22.-26.5. se žáci 3.A a 3.B vydali na Školu v přírodě do kempu Pecka u Nové Paky. V pondělí se všichni vydali vlakem na cestu, do Borovnice jsme dorazili kolem 10 hodiny, odkud jsme se vydali pěšky do kempu. Po krásné cestě lesem jsme se rychle zabydleli v chatkách a už na nás čekal oběd. Odpoledne jsme se vydali na průzkum kempu a jeho okolí. V úterý jsme se vydali na krátkou procházku, hráli jsme různé hry. Žáci si postavili stezku, na které byly různé překážky - prolézání bludištěm z provazu, přejití kamínkové cesty bez bot, poznávání po hmatu - celou stezku šly děti se zavázanýma očima, vedl je pouze hlas průvodce. Navečer jsme si nabarvili trička a už jsme se těšili na středeční návštěvu v Zoo Safari parku Dvůr Králové.

Ve středu jsme se vzbudili do krásného slunečného dne, takže cesta na vlak nám rychle ubíhala. Do Dvora Králové jsme dorazili krátce po 10 hodině, podívali jsme se na lemury, nasvačili se a vyrazili směr Safari. Měli jsme velké štěstí, na Safaribus jsme nemuseli dlouho čekat a celou zadní část jsme měli sami pro sebe. Cestou jsme viděli žirafy a zebry, které nám zablokovali cestu, takže jim musel pan řidič dát úplatek, abychom mohli pokračovat dál. Cestou jsme viděli pštrosy, antilopy, pelikány, pakoně atd. Poté jsme prošli Zoo, a od 14 hodin nás čekal pan průvodce se zajímavým programem - povídal nám o ptácích - proč mají různé zobáky, poté o plazech a slonech. Dozvěděli jsme se mnoho zajímavostí a důležitých informací o zvířatech.

Ve čtvrtek jsme se vydali na pěší výlet na hrad Pecka, kde nás čekala paní průvodkyně. Během hodinové prohlídky jsme prošli sklepení hradu, kde jsme viděli dobový nábytek, zajímavé obrazy a mučírnu. V obytné části hradu jsme viděli obrazy, kroniky, hudební nástroje. Největší zážitek byl, když jsme mohli pustit flašinet v černé kuchyni a z něj se ozvala česká hymna. Slunečné odpoledne jsme strávili na koupališti, kde jsme si užili spoustu zábavy. Po večeři jsme si udělali oheň, opekli jsme si topinky a už šli jsme spát.

V pátek nás čekal návrat domů, rychle jsme zabalili věci, uklidili chatky a po snídani vyrazili na vlak směrem domů.

Všichni jsme si to moc užili a už se těšíme na další výlety.