David Mánek | 04.10.2023 | Montessori

Komunikaci považujeme za základ, i proto jsme v letošním školním roce naplánovali pravidelná setkávání s rodiči. Již třetí v pořadí proběhlo 3.10. 2023 v prostorách naší třídy I.M. Celé setkání se neslo v příjemné atmosféře, za což rodičům velmi děkuji. Spolu s rodiči jsme diskutovali témata jako jsou financování škol a jeho atributy, edukaci v oblasti Montessori pedagogiky, kterou připravujeme na 2. pololetí letošního školního roku spolu s Vlastou (paní ředitelkou mateřské školy) atp. Dále jsme rodiče seznámili se vzděláváním jednotlivých průvodců, vznikem poradního sboru a také s náměty z jeho prvního setkání.

Ze setkání je vždy vyhotoven zápis, který je k dispozici všem rodičům. 

Druhou z platforem, kterou bych rád zmínil, je poradní sbor vedení školy. Ten prozatím zastupuje celkem 8 rodičů (Vašek, Luboš, Martin R., Martin J., Lucka, Suzan, Jakub a Stáňa). Poradní sbor je otevřen i dalším rodičům na základě jejich iniciativy a je možné se do něj přihlásit zasláním zájmu na e-mail david.manek@zsjbc5kvetna.cz. Následně bude každému zájemci chodit nejen pozvání, ale i témata, která bude poradní sbor řešit mimo základu, kterým jsou náměty rodičů na zlepšení mnoha záležitostí ve škole. Setkání poradního sboru plánujeme jedenkrát za měsíc. Na prvním jednání jsme mj. řešili, kde všude poptávat průvodce pro příští školní rok, jak mohou rodiče pomoci se sponzoringem a mnoho dalšího. S náměty poradního sboru byli rodiče seznámeni na schůzce 3.10. 2023. 

Věřím, že se nám díky vzájemné komunikaci podaří nastavit pozitivní atmosféru pro vytvoření silného základu pro naše Montessori vzdělávání.