Ve středu 8. 10. 2014 se uskutečnil projektový den k průřezovému tématu Mediální výchova. Pro každý ročník II. stupně byl připraven dílčí projekt s danou tematikou vztahující se k mediální výchově.

Projekt 6. ročníku nesl název „Knihovna“. Žáci navštívili městskou knihovnu, kde se seznámili s fungováním knihoven, řazením a tříděním knih. Ve třídě si společně přečetli jednu z řeckých bájí, kterou zdramatizovali a výtvarně zpracovali.

V rámci projektu „Sportovní přenos“ sehráli žáci 7. ročníku fotbalové a floorbalové utkání, při kterém vystupovali v rolích pořadatelů, hráčů, komentátorů a novinářů. Ze sportovního utkání sepsali novinovou zprávu a pro vítězná družstva vytvořili diplom. Seznámili se s novinářskými pojmy a skupinově pracovali s informacemi v tištěné podobě.

Žáci 8. ročníku se ocitli v „Televizním studiu“. Zhlédli televizní zpravodajství tří televizních stanic, porovnali jejich zprávy a vysílání, vymezili si komerční a veřejnoprávní vysílání. Seznámili se s moderováním a žurnalistikou.

Pro žáky 9. ročníku byl připraven projekt „Svět reklam“. Zhlédli některé televizní reklamy, porovnávali a diskutovali. Objasnili si různé marketingové nástroje. Každý si pro svoji fiktivní firmu vytvořil vlastní reklamní slogan a vyrobil logo. Projektový den byl žáky hodnocen kladně.