Ve čtvrtek 10.11.2016 se v naší škole konal tak jako každý rok Mediální projektový den. Žáci 6. - 9. ročníku vyrazili v 8 hodin ráno do Městské knihovny v Jablonci nad Nisou. Se svými třídními učiteli navštívili oddělení pro děti a mládež a audiovizuální středisko.

Žáci 6. - 7. třídy se seznámili s provozem Městské knihovny a někteří si nechali vystavit čtenářské průkazy, aby si mohli vypůjčovat knihy kdykoliv podle svého zájmu. Žáci 8. - 9. třídy si zopakovali historii našeho města a poučným filmem uzavřeli letošní oslavy 150 let Jablonce nad Nisou.

Pro žáky nižších ročníků připravila paní Dana Foltýnová z audiovizuálního střediska promítání nádherných Andersenových pohádek, žáci starších ročníků si nastudovali informace týkající se Osvobozeného divadla. Jména Jiří Voskovec, Jan Werich a Jaroslav Ježek už pro ně nejsou žádnou neznámou.

Po příchodu do školy kolem 11. hodiny nás navštívila šéfredaktorka Deníku Jablonecka Bc. Lenka Klimentová. Děti se velice zajímavým způsobem seznámily s tvorbou novin a jejich distribucí. Také nesmím zapomenout napsat, že v sobotu 12.11.2016 vyšel článek o Vašich dětech v Deníku Jablonecka.

Na závěr projektového dne k nám přijelo Divadlo z Hradce Králové, které velmi zábavnou formou sehrálo představení pod názvem Legenda o V+W.

Mediální projektový den se našim žákům dle jejich hodnocení velmi líbil a už se těší na další, který se uskuteční 15.12.2016 v libereckém Babylonu.

 

Ing. Michaela Motyčková

třídní učitelka 7. ročníku