Dana Kohoutová | 23.04.2016 |

Městská policie Jablonec nad Nisou ve spolupráci s Týmem silniční bezpečnosti Libereckého kraje a některými složkami IZS pořádala v týdnu od 19. do 22.4.2016 akci s názvem Dny prevence DDH. Páťáci z naší školy se této akce zúčastnili v pátek 22.4. A měli velké štěstí, protože v ten den byli jedinou třídou na hřišti. Na pěti stano-vištích se seznámili s některými složkami IZS a jejich činností.

Nejprve se dětem představila Vězeňská služba ČR – Věznice Rýnovice (ukázka vybavení a činnosti), dále Tým bezpečnosti Libereckého kraje (bezpečnost na kole), následoval Červený kříž (první pomoc a maskování úrazů), Sdružení dobrovolných hasičů Maršovice (ukázka techniky) a nakonec Městská policie (ukázka donucova-cích prostředků a technika zákroku).

Děti si mohly vše prohlédnout z bezprostřední blízkosti a spoustu věcí si dokonce vyzkoušely. Například obranu před útočníkem v ochranné přilbě a se štítem, práci s vyprošťovacími prostředky nebo si ,,osahat“ zbraně, které používá eskorta při pře-pravě vězňů. Největší zájem byl o prohlídku automobilu policie zevnitř.

Bylo to super!