Klára Hewitt | 18.10.2021 | Montessori
Ve dnech 4. - 6. října se třetí trojročí jelo adaptovat na kolech do Vesce pod Kozákovem. Z Jablonce jsme jeli přes Skuhrov na Malou Skálu. Cestou jsme vytlačili dodávku PPL, jejíhož řidiče zavedla navigace do bažiny. Doufáme, že tenhle řidič bude mít od nynějška k cyklistům kladný vztah a bude je ohleduplně objíždět. Po báječné zmrzlině jsme se z Malé Skály vydali po cyklostezce do Rakous a pak začali stoupat do Klokočí. Do areálu ve Vesci jsme dorazili brzy, tak jsme si ještě vyběhli Měsíčním údolím a pak po hřebínku na Kozákov, podívat se po okolí. Po návratu z Kozákova už byli v areálu i všechna mladší trojročí, někteří z nás si s nimi u ohně opekli večeři, jiní hráli fotbálek, nebo vlezli do vody. Nebyla až tak studená. Ale taky nebyla teplá.
Ráno jsme se vyrazili podívat kolmo po okolí. Projeli jsme si vesničky pod Kozákovem až do Rovenska pod Troskami, kde jsme si u známé zvonice odpočinuli a nabrali sil. Také jsme zažili prudké stoupání až pod hrad Rotštějn u Klokočí, které vyjel jen málokdo. Odpoledne a večer jsme trávili opět fotbálkem nebo beachvolejbalem. K večeru už dost pršelo, tak jsme hráli hry na chatách.
Ráno jsme jeli na kolech jen do Železného Brodu a pak se svezli do Jablonce vlakem, protože bylo dost chladno a pršelo. Ale i tak to byl zážitek.