David Mánek | 20.09.2023 | Montessori

Děti z našich tříd Montessori absolvovaly tzv. „adapťák“, pro který jsme vybrali nádhernou lokalitu osady Jizerka a ubytování na Staré pile.

Dvoudenní adaptační pobyt se velmi vydařil. Děti se účastnily připravených aktivit, které byly zaměřeny na komunikaci, seznámení a propojování dětí. A jak to tedy vypadalo?

Start byl příjemný přibližně hodinová cesta vlakem do Kořenova utekla rychle. Poté přišla nejtěžší část prvního dne, přibližně devět kilometrů pěšky na Jizerku. Ta byla protkána hned několika aktivitami, a tak ji všichni zvládli na jedničku. Následoval pozdní oběd a po něm i ubytování na pokojích. A aby toho nebylo málo, tak přišel podvečerní program, kde si děti užily několik týmových aktivit. Po večeři se drobně pohoršilo počasí, ale blesky a bouřka, které přicházely byly pro bezpečné pozorování ze Staré pily ideální.

Ráno jsme se probudili do zatažené oblohy a po snídani zabalili a zahráli několik aktivit. A kolem desáté jsme se vydali do Kořenova, tentokrát kolem Bukovce. Na aktivity sice nebylo tolik prostoru, protože vlak nečeká, přesto děti nasbíraly velké množství hřibovitých hub a na vlak dorazily zhruba čtvrthodinu před jeho odjezdem. Bylo to skvělé a dle reakcí si pobyt všichni moc užili. V příštím roce pojedeme určitě znovu a přemýšlíme o tom, zda pobyt o jeden den protáhneme. :-)

Děkuji všem průvodcům za skvělou organizaci a práci s dětmi. Adaptační pobyt byl dotován z projektu Aktivní škola.